Un eveniment lăudabil, susținut de autorități la Zimnicea, cu rolul de a restarta memoria locală cu privire la valori, a atins un nou nivel de ridicol. Pentru că simpozionul, organizat de autorități, s-a ținut în biserică, cu spatele la altar. 

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a fost invitat de primarul orașului Zimnicea, Petre Pîrvu, să participe la Simpozionul “Memoria trecutului. File de istorie locală. Judeţul Teleorman în vâltoarea Primului Război mondial – Centenarul Marii Uniri”. Rolul evenimentului era, de principiu, acela de a trezi conștiința locală cu privire la valorile istorice și culturale ale orașului. Dar, în fapt, simpozionul s-a desfășurat în Catedrala „Sf. Împărați Constantin și Elena” din orașul Zimnicea.

Plasarea invitaților și organizatorilor în Casa Domnului s-a făcut foarte „inspirat”. Autoritățile, așezate cu spatele la altar, vorbeau publicului despre valorile trecutului, mai mult sau mai puțin în cunoștință de cauză. Situația nu este unică în țară, dar ea arată, din nou, slaba înțelegere a respectului pentru valorile religioase, strâns legate de cele morale. Nu de alta, dar simpozionul în biserică nu e chiar cea mai inspirată dintre alegeri, în contextul în care sunt atâtea săli în care un eveniment laic poate fi organizat. Mai mult, plasarea unor oameni politici cu spatele la Altar este, din punctul de vedere al oamenilor în sutană, dar și a celor care mai au un pic de respect pentru Casa Domnului, o reală blasfemie.

Așadar, poate ar fi bine ca primarul de la Zimnicea și președintele Consiliului Județean Teleorman să se apuce de vorbit despre valori numai după ce ei înșiși o să știe să le respecte. Altfel, există riscul de a trimite în derizoriu un eveniment care, în alte condiții, ar fi meritat aplauze la scenă deschisă.

Articolul precedentLa Zimnicea se cumpără panseluțe de 4.500 de lei
Articolul următorDouă fabrici de confecții din Teleorman renunță la jumătate din angajați