Așa cum a promis, preotul Florin Danu din parohia Lada a început astăzi construcția celor trei case de tip familial pentru orfani, bătrâni și femei aflate în situații de vulnerabilitate. 

În satul Lada din Teleorman, oamenii sunt foarte săraci. Și situația e valabilă în multe alte localități din județul celor mai cunoscuți politicieni ai țării. Tinerii cu potențial și-au îndreptat pașii spre zări mai senine, iar în urma lor au rămas părinți și bunici singuri, care își duc viața cu greu, de pe o zi pe alta. Părintele Florin Danu și-a asumat, însă, sarcina de a nu-i lăsa singuri pe cei care nu mai au speranțe.

Așa că după ce a avut grijă să le asigure hrana materială (sub forma unei mese zilnice garantate) și pe cea spirituală (concretizată în cursuri de limba engleză și limba română în biserică), acum el s-a gândit să facă ceva cu adevărat remarcabil. Astfel, de o bună perioadă de timp el strânge cele necesare construirii a trei case de tip familial în care ar putea fi adăpostiți copii orfani, mame alungate și bătrâni singuri din tot județul. Astăzi, lucrul la temelia viitoarelor construcții a început și, cu sprijin din partea noastră și a divinității, cele trei clădiri vor putea fi puse la dispoziția celor mai vulnerabile categorii sociale din Teleorman. Efortul preotului este uriaș, la fel ca și cel al oamenilor care îl ajută, dar e important faptul că în Teleorman există oameni care înțeleg, într-un mod cu totul și cu totul aparte, că viața nu e despre ce poți face tu pentru tine, ci despre cât poți contribui la bunăstarea celorlalți.

E greu în acest moment să se facă o estimare a timpului necesar pentru ca lucrarea să fie finalizată, însă, oricât de mult ar dura, ea este necesară cu adevărat într-un județ în care categoriile vulnerabile nu mai găsesc sprijin acolo unde, de obicei, ar fi fost îndreptățiți să-l primească.

Articolul precedentAlexandria cumpără ghirlande luminoase de peste 36.000 lei
Articolul următorAngajații de la ”Rulmentul” Alexandria și-au câștigat drepturile în instanță