Într-un județ în care promovabilitatea la examenele de evaluare națională și bacalaureat sunt printre cele mai scăzute din țară, există și elevi care, prin ambiție și dragoste de carte reușesc să obțină rezultate deosebite atât la școală cât mai ales la concursuri naționale și internaționale.

Teleormanul este printre puținele județe din țară care își premiază elevii cu rezultate bune la concursurile și olimpiadele școlare. Pentru a le recunoaște meritele, autoritățile au decis să îi recompenseze pe elevi cu diplome și sume de bani. Președintele Consiliului Județean Teleorman spune că, astfel, speră ca din ce în ce mai mulți copii să devină motivați să participe la concursuri și să obțină rezultate cât mai bune.

”Ei sunt cei care duc prestigiul Teleormanului în țară și peste hotare. An de an, medalile și premiile cucerite se adaugă celor ale predecesorilor lor și duc mai departe renumele şcolii teleormănene.

Victoria lor numără, la ediția de anul acesta a galei, la olimpiadele și concursurile școlare internaționale și naționale, 85 de premii. Unul la olimpiada internațională de elenistică, 39 premii individuale și 5 pe echipaje la olimpiadele naționale și 37 premii individuale și 3 pe echipaje la concursurile școlare naționale”, a spus președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu.

Elevii premianți și premiați provin, mulți dintre ei, din mediul rural sau din orașele mai mici ale județului Teleorman. Acest lucru nu i-a împiedicat să se facă remarcați prin rezultatele obținute.

Sumele obținute de elevii cu performanțe nu sunt de neglijat. Cei care au obținut locul I sau medalia de aur la olimpiadele internaționale au fost răsplătiți cu 2.400 lei. Și profesorii îndrumători au fost premiați cu suma de 1.200 lei.

Olimpicii de la fazele naționale au primit câte 1.600 lei, iar profesorii lor, 800 lei.

Elevii care au obținut premiul I la etapele internaționale ale concursurilor școlare au fost răsplătiți cu 2.000 lei, iar profesorii lor cu 600 lei. Și premianții de la concursurile naționale au fost recompensați. Elevii au plecat acasă cu câte 1.000 lei, iar dascălii lor au primit câte 500 lei.

Articolul precedentTurris nu convinge, dar rămâne lider în Liga 2
Articolul următor33 de șoferi au fost prinși în timp ce foloseau telefonul mobil