În urma creșterii numeroase a numărului de incendii de vegetaţie uscată din ultima perioadă, pompierii teleormăneni atrag atenția proprietarilor de terenuri agricole sau administratorilor acestora asupra faptului că arderea miriștiilor și a vegetaţiei uscate este interzisă.

În Teleorman, pompierii militari s-au confruntat cu un număr mare de incendii de vegetație uscată, 29 de evenimente în doar 48 de ore.

În cazul în care se constată că s-au produs incendii de miriște/vegetație uscată pe suprafețele de teren agricol, pompierii militari vor raporta de îndată coordonatele acestora către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu.

De asemenea, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, pompierii militari pot aplica amenzi de până la 2500 de lei pentru efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Articolul precedentScandal la 2 ani de la momentul 10 august. Veronica Mitran: CAB trebuie să se pronunţe pentru redeschiderea dosarului
Articolul următorDouă proteste în Piața Victoriei: Doi ani de la violențele din 10 august versus nemulțumiri la măsurile luate de Guvern în gestionarea pandemiei