Alcoolul, neatenția la volan și nerespectarea regulilor în trafic sunt principalele cauze de accidente rutiere. În Teleorman, în numai o zi, pe 22 august, au avut loc patru astfel de evenimente neplăcute. Primul accident s-a produs soldat cu victime omenești s-a produs în Alexandria. În urma sesizării, echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Alexandria s-a deplasat la fața locului și a efectuat cercetări, stabilind că un bărbat de 62 ani din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, pe aleea de acces a Casei de Cultură din direcția Casa de Cultură către Dunării, a fost lovit în partea stânga față de către un autoturism condus pe strada Dunării, din direcția str. Av.Colfescu către str. Ion Creangă, autoturism condus de o femeie în vârstă de 58 ani din comuna Țigănești, județul Teleorman. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unei pasagere din autoturismul care circula regulamentar, aceasta fiind transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În cel de-al doilea caz, polițiștii din Turnu Măgurele au depistat un bărbat de 27 ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Griviței din Turnu Măgurele, cu toate că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu dreptul de a conduce suspendat. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de: ‘’conducerea unui vehicul sub influența alcoolului’’ şi ’’conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’, urmând a se propune soluție prin parchet.

Al treilea accident s-a produs pe raza comunei Botoroaga, satul Târnava.
În baza celor sesizate s-a constituit echipa operativă din cadrul Poliției oraș
Videle care s-a deplasat la fața locului unde a constatat următoarele: un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503, în localitatea Târnava, a efectuat manevra de mers înapoi, moment în care a acroșat un pieton, o femeie în vârstă de 67 ani din Bucuresti și a părăsit locul accidentului. Victima a fost transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Botoroaga, sat Târnava, jud. Teleorman. Polițiștii s-au deplasat la domiciliul conducătorului auto, iar acesta prezenta halenă alcoolică, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și refuz recoltare probe biologice de sânge, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Polițiștii din Videle au fost sesizați că pe raza comunei Scurtu Mare s-a produs un accident rutier cu victime omenești. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani din comuna Tătărăștii de Jos, sat Negreni, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe D.C.2, în localitatea Scurtu Mare, sat Drăcești către satul Albeni, care a pierdut controlul volanului, a derapat și a intrat într-un copac pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma accidentului a rezultat decesul unui pasager, un bărbat în vârstă de 64 de ani din București și vătămarea corporală gravă a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Floreasca din București. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare
corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin parchet.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat în ultimele 24 de ore pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.455 lei. Totodată, au fost reținute și 2 permise de conducere.

Articolul precedentCe treabă au pesediștii puși în unitățile de învățământ din Alexandria cu școala?!
Articolul următorAccident rutier la Roșiorii de Vede