Patru percheziții au fost efectuate, luni, la locuințele unor persoane din Teleorman, bănuite că au extras metale prețioase din pământ provenit de la Roșia Motană.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman, cu sprijinul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a unei grupe CBRN din cadrul SIAS – IGPR, au făcut, luni, patru percheziție în comunele Mavrodin și Buzescu, la locuințele unor persoane bănuite de extragerea de metale prețioase din pământ provenit de la Roșia Montană.

„În urma perchezițiilor s-au confiscat aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kilograme de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kilograme de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro și 20.000 de lei, precum și o camionetă folosită la transportul acestor bunuri”, se arată în comunicat. 

De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanțe. Este vorba de cenușă, substanțe lichide deversate pe sol, pământ, care au fost descoperite la locuințele percheziționate, cât și în șanțurile de scurgere limitrofe. Acestea vor fi expertizate de către specialiști chimiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al Poliției Române.

Articolul precedentMinistrul Muncii, ANUNȚ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu tratamentul în stațiunile balneare
Articolul următorMinistrul Educației, anunț de ultimă oră despre „înghețarea anului școlar”