Mai multe hectare de pădure și miriște au ars astăzi în zona localității teleormănene Țigănești, din cauze încă neelucidate. 

În această după-amiază, s-a anunțat faptul că un incendiu de miriște s-a extins și în zona pădurii din Țigănești. La fața locului au intervenit de urgență Detașamentul de Pompieri Alexandria cu 3 ASAS, 1 cisternă, o motopompă și două echipe de la Ocolul Silvic. A fost nevoie de câteva ore bune pentru ca incendiul, ce se manifesta la litiera pădurii din Țigănești să fie stins.

În prezent se acționează pentru lichidarea ultimelor focare de la incendiul de vegetație uscată și miriște. Suprafața de pădure afectată este de aproximativ 1,2 hectare, 4 hectare de miriște și 1 hectar de vegetație uscată. La fața locului au intervenit 18 pompieri, cu două autospeciale de stingere, o autocisternă de 9000 l și o motopompă, SVSU Țigănești cu 1 tractor și 3 oameni, o societate agricolă cu 2 tractoare de mare capacitate și 2 echipe de la Ocolul Silvic.

Potrivit departamentului de comunicare al ISU Teleorman, alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție s-a realizat din râul Vedea, cu ajutorul motopompei. Cauza probabilă a incendiului și valoarea pagubelor vor fi stabilite după finalizarea intervenției.

Articolul precedentZilele Alexandriei: distracție maximă, civilizație zero
Articolul următorGALERIE FOTO. Spectacol grandios de Zilele Alexandriei