Premierul Ludovic Orban a anuntat, astazi, in cadrul sedintei de Guvern de la Palatul Victoria, ca Executivul a adoptat acordarea de resurse financiare din Fondul de rezerva al Guvernului pentru achizitia de tablete pentru elevii care nu au acces la cursuri online. Totodata, a fost adoptata si sustinerea cheltuielilor pentru distribuirea de masti de protectie pentru persoanele vulnerabile. Banii vor fi alocati tot din Fondul de rezerva al Guvernului, potrivit realitatea.net

 

El i-a solicitat ministrului de resort sa defineasca „cu strictete” ce categorii vor fi vizate de aceasta masura.

Totodata, premierul a precizat ca s-a luat decizia ca Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica si alte institutii (ITM) sa finalizeze  setul de masuri si reguli cu privire la fiecare activitate economica pentru care se vor ridica restrictiile incepand din 15 mai. Sunt vizate, in principal, sectoare precum transportul public, comertul, centrele de frujmusete si ingrijire, cabinetele stomatologice, precum si masuri de organizare a spatiilor de birouri din institutiile publice si private.

Sigur, ele sunt intr-un stadiu aproape final si vreau sa facem dezbatere publica astfel incat inainte de a le adopta sa primim punctele de vedere ale celor vizati pentru a lua cele mai bune deciziiȚ, le-a transmis Orban ministrilor cabinetului sau.

In context, el a dat exemplul uzinelor Ford si Dacia, care si-au reluat recent activitatea intr-un mod gradual. „Sunt impresionat de masurile luate, de ingeniozitatea si increderea cu care vin oamenii la munca. (…) Cele doua uzine au companii si in China si poate de aceea au putut sa adapteze regulile de acolo, aici. (…) Sunt lucururi pe care le putem prelua si noi”, a aratat seful Guvernului.

El le-a solicitat ministrilor si agentiilor prezente la sedinta de guvern ca pana maine sa prezinte propunerile pentru acest act normativ privind trecere de la starea de urgenta la starea de alerta, plus masurile ce vor fi prelungite si dupa incheierea starii de urgenta, cum ar fi prelungirea somajului tehnic sau concediul pentru parinti pana la finalul de an scolar: „Maine vom avea toate ministerele economice o intalnire pentru a definitiva, practic, planul de masuri economice si pentru a asigura revenirea cat mai rapida la normlitate si o dezvoltare rapida”.

Articolul precedentRaed Arafat îndeamnă populația să continue să respecte măsurile de distanțare socială COVID-19
Articolul următorMonica Anisie, la Realitate PLUS: Cum se va desfășura învățământul online în România, în următoarea perioadă