Județul Teleorman a dat acestei țări oameni de seamă. De la scriitori, fizicieni, istorici, până la oameni politici sau învățători. Unul dintre ei este și dascălul, Marin Bunescu. Acesta a trăit între anii 1872-1930 și face parte din rândul iluștrilor dascăli din Teleorman, al intelectualilor cu idei progresiste. Timp de aproape 40 de ani a fost învățător și director al Școlii Suhaia, dar și deputat în primul Parlament al României Mari din 1919. De numele lui Marin Bunescu este legat unul dintre cele mai revoluționare abecedare din acea vreme.

În memoria acestuia,reprezentanții Societății de Științe Istorice din România au fost organizat simpozionul  “Locuri, oameni, fapte – Dascăli în memoria comunităților locale”. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea Suhaia din județul Teleorman.

La simpozion a participat și profesorul doctor, Bogdan Teodorescu, secretar general al Societății de Științe Istorice din România și strănepot al învățătorului Marin Bunescu.

Evenimentul a debutat cu un tur al obiectivelor cultural-spirituale din comuna Suhaia, ghid fiind primarul Polexia Barbu. La monumentul Eroilor din comună au fost depuse buchete de flori și s-a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor suhăieni căzuți în marile bătălii pentru apărarea țării în fața cotropitorilor.

Atmosfera de autentică sărbătoare a fost întregită de un spectacol de zile mari prezentat de formațiile artistice ale Școlii Suhaia, sub bagheta învățătoarelor Rodica Pană, Constanța Costea și Liliana Aguciu.

Articolul precedentDin cauza alcoolului, un bărbat și-a bătut mama în vârstă de 82 de ani
Articolul următorToaletă la preț de apartament în comuna Buzescu