O întreagă familie din localitatea Plosca, cu un copil de numai 2 ani, o bunică și doi străbunici, a fost salvată azi-noapte de Chira, o cățelușă credincioasă, care i-a trezit pe stăpâni la timp pentru a ieși din locuința cuprinsă de flăcări

Imagine
Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 03.13, de către un membru al familiei după ce au reușit să se autoevacueze din casa cuprinsă de foc. La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, aceștia localizând și lichidând incendiul în limitele găsite.

Imagine
Au ars ori au fost distruse de incendiu bunurile materiale din două camere de locuit și un hol, mai multe aparate electrocasnice, trei butelii, tâmplăria din lemn a locuinței, elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte și acoperișul casei pe o suprafață de cca. 10 mp. Intervenția a fost una dificilă, din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile, a fumului gros degajat prin aderea acestora și de faptul că, din interior, a fost nevoie de scoaterea a trei butelii, ce prezentau risc de explozie, una dintre ele fiind deja fisurată. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând anexele gospodărești și locuințele aflate în imediata apropiere, la peste 50000 de lei.

Imagine

Imagine
Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui aparat instant. Reamintim faptul că la acest incendiu nu s-au înregistrat victime, datorită cățelușei Chira,
care i-a trezit pe toți membrii familiei la timp, aceștia autoevacuându-se cu greutate din locuință, bunica ieșind cu copilul în brațe prin flăcări.

Sursa foto ISU Teleorman