Emeric Ime, Vanghele Gogu, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu, Mircea Baniciu – iată numai câteva dintre numele mari ale folkului românesc care au concertat la Alexandria pe 11 mai.

Evenimentul s-a înscris în programul Zilei Teleormanului, inventată de Consiliul Județean Teleorman în plină campanie electorală și s-a desfășurat în fața unui public destul de restrâns. Practic, platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor de la Alexandria a fost ocupat doar de vreo câteva zeci de persoane, însă toate au demonstrat că iubesc muzica de calitate și poezia.

După ce Trupa Arhaic a susținut un recital pe scena amplasată în centrul orașului, Andrei Păunescu a invitat în fața publicului tinere speranțe ale folk-ului, dar și nume grele ale genului. Fiecare a venit cu o interpretare proprie a unor mesaje de tip patriotic, de dragoste sau de speranță, ba mai mult decât atât, s-au interpretat piese care cucereau generații și ajungeau peste tot în țară, datorită Cenaclului Flacăra.

Mircea Baniciu a susținut un recital de zile mari, ridicând publicul în picioare, și a promis că va reveni la Alexandria ori de câte ori va fi invitat, pentru că se simte foarte bine în fața oamenilor din Teleorman. Mircea Vintilă și-a recucerit fanii cu piesa lui “Pâmântul deocamdată”, iar Emeric Imre a reiterat succesul său constat cu piesa “Nebun de Alb”, deși “Ilie de la sculărie” pare să aibă din ce în ce mai multă priză la public. Andrei Păunescu, Vanghele Gogu, dar și copii talentați care se dezvoltă în cadrul Cenaclului Flacăra au bucurat pe cei puțini prezenți în fața Casei de Cultură. Dar seara a fost, per ansamblu, una foarte reușită, numai din considerentul că la Alexandria se ascultă foarte rar muzică live.

Articolul precedentDoi medici din Teleorman sunt cercetați pentru înșelăciune, fals și uz de fals
Articolul următorParada Europei s-a desfășurat în plină campanie electorală la Zimnicea