Teleormanul devine scena unui nou protest. De data aceasta, protagoniști sunt grefierii din cadrul Judecătoriei Zimnicea care și-au pus banderole albe și sunt deciși să participe vineri la un protest în Piața Victoriei. 

Protestul a început în cursul acestei dimineți și are o durată nedeterminată. În plus, grefierii din Zimnicea vor să participe și la un miting de protest în Piața Victoriei din București, considerând că astfel nemulțumirea le va fi mai bine auzită.

În perioada derulării protestului, grefierii din Zimnicea vor purta banderole albe. Potrivit unora dintre protestari, manifestarea este una națională, însă doar cei din Zimnicea au avut curajul să se ridice la nivelul județului Teleorman. În privința durerilor pe care grefierii le au, ele sunt numeroase: “Vineri, pe data de 15 este un miting în București, unde vom participa. Noi oricum susținem aceste proteste. În primul rând, este vorba de statutul profesiei noastre. Noi nu știm nici acum de cine aparținem, nu suntem ai nimănui, deci nu știm nimic despre noi. Avem nevoie de reanalizarea schemelor de personal, suntem foarte puțini.”

În plus, grefierii din Zimnicea spun că starea instanțelor este deplorabilă, că ei poartă de zeci de ani robele celor care i-au precedat și că munca lor suplimentară nu este nici recompensată, nici recuperată prin zile libere. Ei se plâng de o situație care durează de zeci de ani și pur și simplu n-o mai pot tolera.

 

Articolul precedentWeekend incendiar pentru pompierii teleormăneni
Articolul următorUn pachet suspect descoperit în centrul Alexandriei a pus Brigada Antitero la muncă