Elevii care nu pot participa, din cauze medicale, la toate probele de la Evaluare Națională 2020 și Bacalaureat nu vor fi obligați să le repete, în cadrul sesiunii speciale, pe cele pe care le-au susținut deja. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

Sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat organizate pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune vor recunoaște eventualele probe pe care aceștia au apucat să le dea inițial, a anunțat, duminică seară, ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit realitatea.net

„La etapa specială organizată fie pentru Evaluare, fie pentru Bacalaureat, probele se recunosc dacă elevul a participat la una dintre ele. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, duminică seară, la un post TV. 

„Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. (…) Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”, a explicat Anisie.

„Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate”, a asigurat ministrul educației.

Pentru cei care susțin Evaluarea Națională, probele sesiunii speciale se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie.

De asemenea, în centrele speciale care sunt pentru înscrierea elevilor de etnie romă sau pentru cei care vor să se înscrie la liceu în alt județ decât cel în care au absolvit, aceste înscrieri se vor face online, și nu în ședință publică.

Calendarele Evaluării Naționale 2020 și Bacalaureatului 2020 pot fi consultate  AICI

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentÎn ultimul an aproape 6.500 de copii au dispărut de acasă
Articolul următor20.604 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 în România