Peste 30 de persoane, de la pompieri la voluntari, angajați ai primăriei comunei Trivale Moșteni și membrii familiei, au renunțat la hainele de serviciu și au pus mâna pe ciocan pentru a da o mână de ajutor. Cu toții încearcă să ofere un acoperiș deasupra capului unei familii greu încercate. În urmă cu doar câteva zile casa le-a luat foc fiind distrusă în proporție de 90 la sută.

Un om de afaceri a oferit tabla pentru întregul acoperiș, iar mai mulți cetățeni s-au oferit voluntari pentru a lucra.

Obiectivul acestora este să realizeze acoperișul locuinței până sâmbătă, iar în cursul săptămânii viitoare să amenajeze două camere unde familia să poată locui.

Toată mobilizarea de forțe a început din partea salvatorilor I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman. Aceștia au demarat o campanie umanitară pentru strângerea benevolă a unor sume de bani cu care familia să fie ajutată să-și reconstruiască o parte din locuință, însă cel mai important ajutor va fi din partea oamenilor din spatele uniformelor care au dorit să îi sprijine efectiv cu „mâna de lucru” pe timpul lucrărilor.

”Întreaga acțiune umanitară este dedicată unui tată care a reușit să-și salveze în ultimul moment fetița de 7 anișori, acesta punându-și în pericol viața și suferind răni grave din cauza incendiului, cât și pentru doi bunici de excepție care au grijă de micuță în cursul săptămânii, ea fiind înscrisă în clasa I, la școala din localitate.

Ceea ce nu au reușit tatăl și bunicii fetiței, a fost salvarea casei de locuit și anexele gospodărești care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate. Deoarece casa nu poate fi locuită în acest moment, ei au fost găzduiți de o vecină cu suflet mare, până ce situația va reveni, cât de cât, la normal”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Evenimentul nefericit a avut loc în noaptea de 22 spre 23 septembrie, la ora 23.49, când a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria.

Din păcate, observarea cu întârziere a izbucnirii incendiului, cantitatea ridicată de materiale ușor combustibile și distanța foarte mare până în satul Brătășani au condus la extinderea rapidă a incendiului la întregul imobil și anexele din apropiere, focul fiind găsit generalizat la nivelul gospodăriei, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Pompierii alexăndrineni au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, însă nu au reușit să salveze decât bunurile din două camere de locuit și casele din imediata apropiere. Pagubele înregistrate au fost foarte mari pentru o familie normală, respectiv de cca. 200000 de lei, reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

Din fericire, la acest eveniment nicio persoană nu și-a pierdut viața, însă acest lucru s-a datorat tatălui, Vlăduță Ștefan, care a reușit să o scoată pe fetița sa de numai șapte anișori, din casa cuprinsă de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la o instalație electrică defectă, dintr-o anexă a locuinței.

Articolul precedentJudețul Teleorman are 56.000 de salariați și 90.000 de pensionari
Articolul următorSpitalul Județean Teleorman face angajări! Se caută director medical