Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a aflat, luni, în Teleorman. În vizita sa, demnitarul a trecut pe la insula Belina, trecută recent în proprietatea statului de la firma Tel Drum. El a spus că domeniul va fi redat cetățenilor.

 

 

”Revenirea Insulei Belina în patrimoniul statului român nu este doar o acțiune administrativă, ci este o victorie semnificativă a democrației și statului de drept într-o Românie aflată timp de 3 ani sub asediul PSD pentru modificarea legilor justiției.

Deși suntem la 30 de ani de la Revoluție, iată că avem tot mai multe semnale și dovezi că mulți politicieni nu au învâțat absolut nimic și s-au comportat întocmai precum nomenclatura comunistă!

Nu există dubii că, dacă Liviu Dragnea și întreaga sa clientelă PSD s-ar fi aflat încă la conducerea țării, acest demers nu ar fi fost posibil vreodată și am fi asistat neputincioși la rechizionarea unor bunuri publice pentru a servi exclusiv intereselor politice și economice private.

Este în fapt o reparație morală pe care Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a reușit să o realizeze, căci întregul proces de preluare a întârziat nepermis de mult. După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina și Brațului Pavel de către statul român este aproape finalizată.

Toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile inventariate, iar în urma unei analize transparente vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. Aceste obiective trebuie să servească interesului public, să aducă profit și plus-valoare statului român, nu unui grup de interese local format din firme și politicieni”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Articolul precedentAccident rutier produs de un tânăr de 19 ani, pe raza comunei Plopii-Slăvitești
Articolul următorLiviu Dragnea râmâne în închisoare, Înalta Curte i-a respins cererea de eliberare