Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru intervalul 9 aprilie, ora 13 – 12 aprilie, ora 9, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, vreme în răcire accentuată, în întreaga țară. În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.
   

 

Astfel, sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.
Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

 

Pentru intervalul 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, pentru Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș          

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

 

O altă avertizare COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, intră în vigoare începând de duminică, 10 aprilie, ora 3 – 11 aprilie, ora 9.
Potrivit meteorologilor, la munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.
În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

Articolul precedentNoi restricții de călătorie impuse de majoritatea țărilor
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 9 aprilie 2022