În PNL Alexandria s-a dat startul unui concurs de popularitate, la finalul căruia cel mai cunoscut și mai apreciat liberal, desemnat de populație, va deveni candidat al partidului pentru Primăria Alexandria în alegerile locale care urmează. 

Totul a început cu o directivă de la Centru, prin care organizațiilor locale de partid li se cere să identifice pe cei mai populari dintre liberali. Practic, în competiție se înscriu o serie de doritori, iar la finalul ei, în urma unui sodaj de opinie, va fi desemnat cel mai agreat de populație dintre cei pe care partidul îi vede în postura de candidați în pozițiile cheie din județ.

Iar Primăria Alexandria este cu adevărat un obiectiv important, în contextul în care se zvonește că Victor Drăgușin n-ar mai candida, pregătindu-l de câțiva ani pentru această funcție pe Augustin Ioan, actualul viceprimar al orașului. În aceste condiții, cursa internă a PNL este importantă, pentru că Ioan Augustin, spre deosebire de Victor Drăgușin, nu are experiența politică de natură să-i asigure funcția fără probleme.

În acest moment, PNL vine cu propuneri foarte interesante: Mihai Murar, Laurențiu Florea și, în mod cu totul și cu totul nimerit, medicul Cătălin Dumitrașcu. Deja membru vechi al partidului și actual consilier local, Cătălin Dumitrașcu are atât background-ul, cât și atitudinea potrivite pentru o candidatură atât de importantă.

Și asta s-a putut vedea mai ales în cadrul alegerilor interne de la PNL Alexandria, când medicul a ținut un discurs impecabil și spontan, încercând să le transmită membrilor de partid ideea că politica nu se face pentru avantaje proprii, ci pentru binele general. Deși la momentul acela, cărțile în partid erau deja făcute, discursul lui Cătălin a rămas emblematic pentru ce ar trebui să însemne opoziția într-un județ roșu.

Așa că decizia lui a intra în cursa internă de popularitate și de a-și testa abilitățile de candidat este, pentru mulți dintre cei care spun că nu au alternativă, o foarte interesantă opțiune. Mai ales că ar fi pentru prima dată în istoria PNL Teleorman când candidații s-ar stabili în funcție de preferințele populației și nu ale conducerii partidului.

 

Articolul precedentDeși anunțată de două zile, prima zăpadă i-a luat din nou prin surprindere pe teleormăneni
Articolul următorUn teleormănean va conduce ITM București!