Consilierul județean Cristiana Alcea pare să nu-și fi făcut școala la vreme. Altfel, n-ar fi solicitat Consiliului local Alexandria gratuitate la masterat în cadrul universității „Valahia”. 

În ședința consiliului local din această săptămână, consilierii locali din Alexandria au votat, aproape în unanimitate, acordarea unui an de masterat gratuit la Universitatea „Valahia”, filiala Alexandria unui consilier județean. Este vorba despre Cristiana Alcea, cunoscută îndeosebi pentru faptul că îl susține pe Dragnea la ieșirea din DNA sau pentru că, în calitate de cadru didactic, își lua elevii la lipit afișe cu liderii partidului roșu.

Motivele pentru care i s-a acordat Cristianei Alcea gratuitate la masterat sunt numeroase. Însă, cel mai interesant este acela că n-ar mai unul dintre părinți. Dacă am fi vorbit despre o elevă aflată în îngrijirea părinților, poate că am fi închis ochii. Dar consilierul județean, în vârstă de peste 30 de ani, are deja familie proprie și o poziție publică importantă, ea reprezentând, cel puțin formal, locuitorii județului Teleorman în cel mai important for decizional al județului. Trecând peste partea extrem de penibilă a demersului, e greu de înțeles de ce nu ia în calcul Consiliul local Alexandria acordarea unor astfel de facilități la facultatea partidului unor tineri care chiar învață bine, dar nu se descurcă cu banii. Că postacii se găsesc pe toate drumurile, creierele sunt mai greu de întâlnit.

Un singur consilier local s-a abținut în privința acordării unei astfel de facilități unei persoane care, pe lângă faptul că e consilier județean și își permite să plătească niște cursuri la facultatea partidului, nu s-a remarcat niciodată prin altceva decât prin circ și comportament de mahala. Este vorba despre consilierul liberal Cătălin Dumitrașcu, care a ales să nu fie părtaș la această nouă mizerie a sistemului administrativ și politic de la noi. Ceilalți consilieri au considerat că e perfect normal ca un consilier județean să aibă cursurile plătite din bani publici. Că poate o să aibă și ei vreodată nevoie, nu?

Cristiana Alcea este al doilea caz de privilegiată a partidului unic care beneficiază de școală gratuită la Universitatea „Valahia”. Primul și cel mai celebru caz e cel al finei primarului Drăgușin, Cristina Teodorescu, care a beneficiat și ea de cursuri gratuite, în ciuda bunelor relații de afaceri ale familiei ei cu Primăria Alexandria, care îi asigurau venituri considerabile.

 

Articolul precedent”Fata lui tata” din Consiliul Județean Teleorman cheamă ajutoare în instituția publică să-i amenințe colegii
Articolul următorPeste jumătate dintre teleormăneni ar vota, din nou, cu PSD!