În timp ce magistrații din marile orașe ale țării protestează în aceste zile împotriva modificărilor în structura justiției românești, ai noștri, de la Teleorman, cred că neparticiparea la proteste e un „mod normal”.

De altfel, chiar asta susține Președintele Tribunalului Teleorman, Petrică Gudac, la cunoștința căruia nu a ajuns vreo nemulțumire a magistraților din Teleorman cu privire la mutilarea sistemului de justiție. Tocmai de aceea, el consideră că absența unor manifestări de protest face parte din normalitate. De aceea, el susține că „programul de lucru la Tribunalul Teleorman se desfășoară în mod normal”.

Nu știm exact în ce constă acest „mod normal” de a tăcea în fața mutilării justiției și cum e posibil ca în Teleorman să nu existe nici măcar UN MAGISTRAT care să se simtă atât de lezat de nedreptățile care se întâmplă la nivelul întregii țări, încât să nu aibă imboldul de a lupta pentru cauza dreptății în sine. Desigur, în Teleorman există o profundă temere legată de participarea la proteste, în condițiile în care asta ar determina probabil unele repercusiuni la locul de muncă. Dar, în condițiile date, să nu existe nicio formă de protest la nivelul celor care împart dreptatea în Teleorman pare cel puțin trist, dacă nu dramatic.

Articolul precedentAmbasadorul SUA a donat cărți bibliotecii din Alexandria
Articolul următorUn liberal a dat în judecată Prefectura Teleorman pentru că l-a destituit din funcția de consilier județean