Maestrul Florin Zamfirescu a explicat, în exclusivitate la „Legile Puterii„, cum s-a ajuns la scandalul încheiat cu o anchetă a poliției, după distribuirea neautorizată a unei publicaţii cu accente extremiste în sala de spectacole a Teatrului Național București. Și directorul instituției a intervenit în direct, explicând că nu a știut ce publicație a fost distribuită și că, oricum, nu i s-a părut nimic in neregulă la publicație respectivă. 

Actorul Florin Zamfirescu a explicat că are legătură cu publicația „Certitudinea” prin faptul că îl cunoaște pe redactorul șef și chiar a publicat sporadic.

„Sunt băgat în povestea asta pentru că, în urmă cu mai bine de un an, prietenul meu Miron Manega, mi-a zis că vrea să facă o mare revistă, „Certitudinea” și îmi propune și mie „nu vrei să fi colaborator?”, eu i-am spus că nu știu dacă fac față.

Până la urmă m-am gândit că aș putea scrie critică de teatru, pentru că sunt unele spectacole care pe mine personal mă nemulțumesc. Am și publicat câteva cronici, referitor la un spectacol, n-am mers neapărat pe critici, am mai și lăudat. Asta e contribuția mea la această revistă,” a afirmat Zamfirescu.

Actorul a mai mărturisit că a citit primele numere și i-au plăcut, pentru că „spunea lucrurile mai pe șleau.” Florin Zamfirescu a povestit și la modul în care s-a ajuns la distribuirea publicației în sala de spectacol, unde urma să aibă loc o reprezentație.

„M-a sunat cineva de la revistă, că editorul publicației a rămas cu retururi și că dacă-l poate distribui și la teatru și a venit cineva la TNB și a început să le pună pe scaune în sală, eu i-am zis „Băi, nu știu dacă e în regulă, trebuia vorbit cu directorul.”

Mircea Rusu, directorul TNB: Eu nu am știut nici cine a distribuit publicația, nici ce conține

În direct la „Legile Puterii” a intervenit și directorul Mircea Rusu, care a explicat cum s-a ajuns la incident.

„Dan Ungureanun, care face parte din conducerea ziarului acela și l-a adus din proprie inițiativă la acest spectacol, pentru că nu se prea vindea, erau niște retururi, le-a adus acolo. (…) Nu a avut niciun consimțământ, nici al dl. Manega care este redactorul-șef al publicației.

Am văzut ziarul pe scaune, dar am înțeles că au fost puse de organizatori. Noi dacă închiriem o sală, ne-am gândit că sunt distribuite de organizatori.

Am văzut și am citit câteva nume din publicație și eu și le-aș fi dat permisiunea să fie distribuite în sală.

Nu sunt antisemit, nu sunt prorurești, e adevărat că promovează o tentă de naționalism mai vehement, dar e adevărat că n-am citit toate numele,” a afirmat directorul TNB Mircea Rusu.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Moșternirea romană din România. Cum administrează autoritățile ruinele antice
Articolul următorLucian Romașcanu, declarații în exclusivitate despre SCANDALUL de la TNB: Ce le-a transmis lui Iulian Bulai și celor de la USR