Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată cererea fostului lider PSD de a i se scurta detenția. În urma cu un an, Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în celebrul dosar al angajărilor fictive.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. (…) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ICCJ, potrivit realitatea.net

Audierea lui Liviu Dragnea, prin sistem de videoconferinţă, ar fi fost extrem de dificlă, pentru că nu s-a auzit nimic din ce spunea fostul lider PSD, s-a plâns avocata sa, Flavia Teodosiu. 

Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Peste două zile, se împlinește un an de când acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.