Teleormanul este un loc mereu suprinzător. Fie și prin prisma faptului că autoritățile fac cele mai ciudate achiziții din bani publici. Și cazul Zimnicea, care s-a apucat de cumpărat panseluțe este cel puțin interesant. 

Revenim prin a aduce aminte publicului faptul că la Zimnicea, după ce Ioan Niculae a căpușat economia inițial și a început să se lupte cu legea și condamnările aferente, se moare de foame. Multe afaceri s-au închis sau și-au limitat activitatea, sute de oameni și-au pierdut locurile de muncă, iar puțina industrie care mai supraviețuia în zonă s-a cam stins.

Oamenii nu mai stau prin orașul pustiit, mulți dintre ei alegând plecarea către București în detrimentul luptei în Teleorman, iar cei care încă n-au plecat, pur și simplu, sunt prea bătrâni sau resemnați. În tot acest timp, autoritățile locale fac cumpărături în SEAP. Puținele licitații se pierd printre cumpărările directe și vizează achiția de chestiuni de tot râsul: artificii, pavaje tactile și mai nou flori.

Practic, dacă te uiți în SEAP, constați că orașul Zimnicea are acum mai nevoie de panseluțe. Da, de panseluțe! Nu contează luna achiziției, pentru că iarna vine mai târziu în ultima vreme, ci faptul că în Zimnicea se moare de foame, dar totuși se găsesc 4.500 de lei pentru 3.000 de panseluțe. Ele sunt cumpărate de direct de la un anume Ion Emil Gabriel din județul Teleorman. Pentru că astea sunt prioritățile și pentru că oamenii n-au mare lucru de spus, genul ăsta de achiziții vor face orașul Zimnicea faimos. Nu mai mult decât e Videle, dar totuși… e tragi-comic.

Articolul precedentPrefectura Teleorman a dat 46.760,00 lei pentru protocol la referendum
Articolul următorPreședintele CJ Teleorman și primarul orașului Zimnicea au ținut un simpozion în biserică, cu spatele la Altar