La Turnu Magurele, o hotărâre a Consiliul Local bate Codul Fiscal. Este vorba despre o decizie prin intermediul căreia consiliul a pus toate societățile comerciale în zona A de impozitare, motivând că persoanele juridice trebuie să figureze în zona taxelor ridicate.

Hotărârea a primit avizul de legalitate din partea Prefecturii și a fost votată de consilierii locali. Codul Fiscal, însă, prevede că zonele de impozitare se stabilesc în funcție de depărtarea de centrul orașului și de accesul la utilități. Cu alte cuvinte, cu cât stai mai în centru, plătești taxe mai mari. În anul 2019, hotărârea (ilegală, dar avizată de Prefectură) a fost pusă din nou pe masa consilierilor locali de la Turnu Măgurele.

De data aceasta, însă, un consilier local al PNL, și anume Claudiu Crăcea, a sesizat ilegalitatea si l-a întrebat pe primarul Dănuț Cuclea de ce a făcut acest lucru ani la rândul. Răspunsul primarului a fost șocant, după cum relatează Claudiu Crăcea însuși: “Am făcut acest lucru pentru că aveam nevoie de bani la buget și trebuia să prindem Combinatul Chimic în zona A de impozitare.”

Consilierul local a luat decizia de a face o plângere prealabilă pe tema aceasta la Prefectura Teleorman si, pentru ca nu a primit răspuns, a chemat Consiliul local Turnu Măgurele în fața instanței de Contencios Administrativ, pentru a decide judecătorii dacă e normal, chiar și în Teleorman, ca o hotărâre a consiliului local să bată legile țării.

Articolul precedentInundațiile și vijeliile au făcut, din nou, pagube în Teleorman
Articolul următorCum se acoperă istoria Alexandriei cu fonduri europene?