De mai mulți ani la rând, județul Teleorman se situează în coada clasamentului la Evaluarea Națională. Anul acesta n-a fost o excepție, județul situându-se pe penultimul loc la nivel național, cu o promovabilitate de puțin peste 50%.

Vorbim despre un procent de promovabilitate de 58, singurul județ cu o situație mai proastă fiind județul Giurgiu, cu o rată a promovabilității de 53%. Situația nu este, însă, definitivă, urmând să aibă loc procesul de evaluare a contestațiilor. Totuși, rezultatele acestea foarte slabe nu sunt în niciun caz o noutate pentru zona Teleormanului. În fiecare an, de mai mult timp încoace, managerii învățământului nu reușesc să găsească cheia apropierii elevilor de carte.

În ciuda acestor rezultate foarte slabe, devenite deja tradiție locală, nimeni din Inspectoratul Școlar Teleorman nu reușește să vină cu explicații pentru o situație care pare să se fi cronicizat. Mai mult, la cârma inspectoratului stă de ani buni, chiar și fără rezultate, inspectorul școlar general Valeria Gherghe, care n-a găsit niciodată de cuviință să prezinte măcar scuze publice pentru starea de degradare profundă în care a ajuns să se zbată învățământul teleormănean.

Articolul precedentAngajații de la ”Rulmentul” Alexandria și-au câștigat drepturile în instanță
Articolul următorLa cules de pepeni pe E 70