Sursă foto: Media Sud TV

Directorul DSV Teleorman, Iulian Ianculescu, spune că pericolul pestei porcine planează asupra județului Teleorman, chiar dacă până în prezent, nu a fost confirmat niciun caz.

În condițiile în care pesta porcină se află la granița județului, autoritățile responsabile în materie se declară îngrijorate cu privire la evoluția situației. Directorul DSV Teleorman speră, totuși, că nu va apărea niciun caz în județ până la Crăciun, când oamenii vor tăia porcii și pericolul contaminării cu virusul la nivel județean va scădea.

„E clar pentru toată lumea, e un risc mare și noi, medicii veterinari, nu suntem dumnezei să oprim pesta porcină. N-o opresc nici belgienii, nu există tratament. Din fericire, în județ nu avem momentan niciun caz și credeți-mă, am analizat destui porci. Și morți, și bolnavi. Deocamdată, suntem bine. Erau vreo 467 de porci domestici verificați și peste 400 de mistreți. Continuăm să verificăm tot timpul. Dar evoluează în Giurgiu și văd că a intrat în câteva localități în Giurgiu. Și asta e riscant în Teleorman. Normal că și pe noi ne îngrijorează. Dar deocamdată nu avem. Dacă ne prinde Crăciunul și taie oamenii porcii, e clar că porci mai puțini la populație diminuează riscul. Dar de garantat, nu poate garanta nimeni nimic. Cel puțin, eu nu pot face asta.”, a declarat Ianculescu pentru Realitatea de Teleorman.

Articolul precedentLa Tribunalul Teleorman se va judeca urmărirea penală în cazul lui Teodor Nițulescu
Articolul următorUn delegat la Referendumul din Alexandria și-a donat indemnizația către organizații de binefacere