În urma solicitării formulate de procurorii DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi redeschiderea dosarului Teldrum, dosar în care este implicat președintele PSD, Liviu Dragnea. 

Data de 1 octombrie este una importantă pentru Liviu Dragnea, în condițiile în care Înalta Curte a luat decizia de a admite cererea procurorilor din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.. În temeiul art.335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, Curtea confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr. 117/II-2/2018 din 03 iulie 2018, în dosarul nr.337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de Direcţia Naţională Anticorupţie, numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.248 Cod penal de la 1969.

Înalta Curte menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art 10 lit. a) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Hotărârea este definitivă și, începând de acum, procurorii anti-corupție pot reîncepe oficial cercetările în acest dosar de mare importantă pentru indicarea celor mai semnificative infracțiuni comise de Liviu Dragnea în Teleorman, cu sprijinul rețelei sale de oameni și bani.

Articolul precedentO minoră din Teleorman a căzut pradă unui vânător de pornografie pe Facebook
Articolul următorSchimbări în structura Consiliului Județean Teleorman: Relu Ivănică devine consilier în locul lui Cătălin Vătafu