Teleormanul s-a făcut cunoscut la nivel național prin sărăcia lui și prin tentativele multiple ale oamenilor acestor locuri de a o evita. Acum a venit rândul poveștii șinelor de tren.

Erau vremuri în care Teleormanul avea activitate economică și transportul pe căile ferate era esențial. Acele timpuri au trecut, iar astăzi gările (unele dintre ele monumente istorice) sunt în paragină iar liniile de tren sunt dezmembrate de… hoți. Ruina sistemului feroviar în Teleorman este, în primul rând, un indicator al sărăciei, căci astăzi nu prea mai e materie primă de transportat și, în al doilea rând, un semnal de alarmă cu privire la felul în care hoții găsesc foarte ușor mijloace de a face bani fără multă bătaie de cap.

Hoții de fier vechi au dezmembrat aproape întreaga rețea de căi ferate a județului, segmente întregi de linii evaporându-se peste noapte. Cei care colectează fierul vechi sunt, în egală măsură responsabili de jaful acesta, pentru că nu prea obișnuiesc să întrebe hoții cum au achiziționat fierul pe care îl duc spre colectare. Povestea în sine arată gradul din ce în ce mai ridicat de sărăcie din județul Teleorman, care trimite în istorie tot ce obișnuia să fie util acestei zone. Rămân pensionarii și hoții să se confrunte cu o viață din ce în ce mai gri, aproape similară ruinei sistemului de căi ferate.

Articolul precedentAcuzații de perversiuni sexuale într-un liceu din Alexandria
Articolul următorCompetiție caritabilă la Alexandria pentru salvarea micuțului Eric