Sursă foto: ISU Teleorman

Carmen Dumitrescu

Sunt zile întregi de când pompierii teleormăneni se luptă cu apele în mai multe localități din județul Teleorman. Deși sunt situații grave la Didești și Orbeasca, dezastrul din comuna Țigănești e incomparabil cu tot ce a fost până acum. De altfel, oamenii se confesează că în viața lor nu au mai trăit un asemenea coșmar și că nu au nicio idee despre cum se vor descurca în continuare. Pe lângă gospodăriile lor, pompierii se luptă cu apa. Dar pentru că localnicii nu fac altceva decât să remarce dimensiunile prăpădului, salvatorii au fost nevoiți să ceară întăriri din alte județe.

Și astfel,angajați ai inspectoratelor de urgență din Giurgiu, Argeș și București s-au alăturat efortului de salvare a bunurilor materiale ale teleormănenilor.

În tot acest timp, după cum se poate remarca și în fotografie, teleormănenii stau cuminți pe banca din fața casei și așteaptă să fie salvați. Și nu vorbim despre o atitudine singulară. Pasivitatea teleormăneanului s-a remarcat întotdeauna: când s-au rupt diguri, când satele s-au înzăpezit sau când apa le-a invadat curțile. Concluzia e simplă: teleormăneanul nu se va salva singur. El așteaptă să fie salvat.

Articolul precedentSistemul Big-Brother se eficientizează la Alexandria: camere de supraveghere în tot orașul!
Articolul următorLupta cu inundațiile continuă în Teleorman