Pentru teleormănenii din Turnu Măgurele, zona nașterii sale, Liviu Dragnea rămâne un model. Și nimeni nu ne poate contrazice, atâta vreme cât autoritățile de acolo i-au acordat politicianului titlul de cetățean de onoare. E drept că asta se întâmpla pe vremea când liderul PSD nu era condamnat penal. Dar între timp, s-au făcut demersuri pentru retragerea titlului său. Fără succes, însă. Pentru că turnenii îl păstrează pe Dragnea drept model de conduită.

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat penal pentru prima dată, în dosarul Referendumului, un grup de liberali din Consiliul Local Turnu Măgurele a inițiat un proiect de hotărâre, al cărui obiectiv era retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului, deținut de Liviu Dragnea. În consiliu, la momentul acela, lucrurile s-au desfășurat fără emoții pentru Dănuț Cuclea, primarul lui Dragnea la Turnu Măgurele: pesediștii și consilierul ALDE din forul decizional au preferat să mențină titlul lui Dragnea. La momentul acela, un consilier local al PNL, Claudiu Crăcea, a exclamat cu revoltă: „Domnilor, dar suntem singurul oraș din țară care are un cetățean de onoare condamnat penal!”

Acum, după cea de-a doua condamnare, nici măcar liberalii din Turnu Măgurele nu mai cred că e cazul ca titlul să i se retragă lui Dragnea. Căci faptele arată un lucru evident: conduita lui Dragnea e una de succes. Așa că merită urmată, câtă vreme în țara hoților, premiile merg la condamnați!