Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a devenit deja o tradiție anuală la Alexandria, dar, mai ales, singurul prilej pe care teleormănenii îl au pentru a vedea spectacole de teatru la ei în județ. Ajuns la a 13-a ediție, festivalul de anul acesta se desfășoară sub sloganul: „Tu cât ai dat cu fail?”

Ideo Ideis se vrea, însă, a fi mai mult decât un festival de teatru pentru comunitatea locală. Organizatorii au ambiția de a pune anual la cale un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

În 2018, festivalul propune o schimbare de perspectivă asupra eșecului: o nereușită profesională sau personală este o șansă să te cunoști mai bine, să evoluezi în carieră și chiar să devii un om mai bun. În campanie s-au implicat personalități din domenii diferite, care într-un moment de sinceritate, și-au asumat public un eșec personal, pentru a le transmite liceenilor un mesaj important despre ce înseamnă perseverența, precum Amalia Enache, Ana Ularu, Deliric, Andreea Bădală și Radu Jude.

Festivalul IDEO IDEIS#13 se întâmplă între 06 și 12 august la Alexandria. În afara spectacolelor de teatru profesionist invitate, toate evenimentele din cadrul festivalului sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Articolul precedentAmenzi de 9.207 lei și trei premise reținute în 24 ore pe drumurile teleormănene
Articolul următorJudețul Teleorman caută administrator public, capabil să vorbească limba română!