Un bărbat în vârstă de 74 de din localitatea teleormăneană Saele a fost prins sub dărâmăturile casei, în urma unei explozii, neurmate de incendiu, produse marţi. El a fost salvat de un vecin, care este pompier în cadrul detaşamentului Turnu Măgurele.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat că, marţi, în jurul orei 12.20, s-a produs o explozie la o locuință din localitatea Saelele, neurmată de incendiu, însă rezultată cu două victime, soț și soție, ambii în vârstă de 74 de ani. Bătrânul, cu arsuri de gradul al II – lea la nivelul membrelor superioare și feței, era prins sub dărămâturi, având nevoie de intervenția imediată a salvatorilor.

Norocul victimelor a fost ca unul dintre vecini să fie un pompier cu experiență, din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, plt. maj. Mihai Cătălin Șatran, șef gardă intervenție și stingere, care nici nu a mai stat pe gânduri la auzul explozie, sărind în ajutorul celor două persoane. Tot el, pe timpul acțiunii sale de salvare a celor două victime, a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând la fața locului un echipaj de descarcerare și două echipaje medicale.

Până la sosirea acestora, împreună cu câțiva dintre vecini, pe care i-a mobilizat rapid în jurul său, a reușit să-l elibereze pe bărbat de sub elementele de construcție dărâmate de suflul exploziei, acordându-le apoi primul ajutor celor două victime, ambele cu arsuri de gradul II la nivelul feței și membrelor superioare.

Răniţii au ajuns la spital.

„Din primele verificări efectuate și din relatările proprietarilor, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie defectă, deflagrația producându-se la momentul aprinderii becului din încăpere. Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD Turnu Măgurele și unul SAJ Teleorman, au primit primul ajutor calificat și au fost transportate la U.P.U. Alexandria pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat reprezentantul ISU.

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentIulian Leca: O problemă mortală în Sănătate. Cazul Vlad Voiculescu
Articolul următorLaurențiu Botin: Influencerii lui pește prăjit