Mădălin Adrian Iscru, supranumit “Dumnezeul Achizițiilor” de către jurnaliștii Recorder, are legături strânse cu județul Teleorman, el fiind în trecut consilierul lui Adrian Gâdea, fost președinte al autorității județene teleormănene și actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unui anunț al Agenției Naționale de Integritate, fostul consilier din MDRAP constituie motivul unei sesizări la DNA sub acuzațiile de fals în declarații și folosirea unor informații nedestinate publicității.

Mădălin Iscru, preot în Tulcea, ar fi primit, în calitate de administrator de firmă zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării, unde a fost consilier personal al lui Adrian Gâdea. Clarificarea a fost făcută chiar de către Paul Stănescu, fostul ministru al Dezvoltării, cu mai multe luni în urmă.

Potrivit ANI, în perioada 2 august – 1 octombrie Mădălin Adrian Iscru a fost consilier personal la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice (MDRAP). În această perioadă, societatea comercială Siluan Proiect S.R.L., unde Iscru avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria comunei Casimcea, județul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 de lei. Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP.

ANI remarcă faptul că în toată această perioadă, Iscru a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, acest lucru ridicând suspiciuni cu privire la modul în care preotul afacerist a folosit respectivele informații.

Articolul precedentTurris a pierdut meciul din șaisprezecimile Cupei României
Articolul următorTânără, sechestrată și violată într-un apartament din Alexandria