Fostul director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman, Eliana Cimpoeru, a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru că ar fi folosit și prezentat cu rea credință documente și declarații false, inxacte și incomplete, care i-au înlesnit obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

Totodată, magistrații au decis interzicerea unor drepturi și au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, fixând un termen de supraveghere pe o perioadă de 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, fosta șefă a AJPIS Teleorman va presta muncă în folosul comunității la Primăria Alexandria.

Prejudiciul produs prin acțiunile fostului director se ridică la suma de 106.668 lei. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în luna iunie 2012, cei șase inculpați, în cadrul unor cereri de finanțare prin care au solicitat sprijin financiar pentru Măsura 112-Instalarea Tinerilor Fermieri, au folosit, în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate. Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpații au obținut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 711.120 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

Articolul precedentÎn luna iulie, jandarmii au aplicat amenzi de 21.200 lei
Articolul următorUn bărbat din Teleorman a violat o bătrână în vârstă de 80 ani