În Teleorman, oamenii lui Dragnea au fost tot timpul afaceriști de succes. Prin EL însuși, argații săi au devenit businessmani avuți din anonimi, șoferi sau fini. Îmbogățirea s-a produs, pe lângă contractele cu statul pe care le-au primit, pe tavă, de la Împărăție, și pe spatele oamenilor de rând, așa cum vom vedea în povestea unor teleormăneni care s-au decis să ia atitudine și să-și ia drepturile care li se cuvin… cu forța.

Mai multe familii din Teleorman și din Olt au arendat pământul la firmele care au pus monopol în acest domeniu. Familia Danielei Dragu, spre exemplu, a avut, din 2008, contract de arendare cu Teldrum. În 2013, aceasta a descoperit că i-a fost falsificat contractul. ”A expirat și ne-am exprimat dorința de a nu-l prelungi. De la societate ne-au spus că nu este expirat, contractul are valabilitate 10 ani. M-am uitat și nu este semnătura bunicului meu și a nimănui din familie. După aceea, am avut altă surpriză: societatea a intrat în insolvență și nu a anunțat pe nimeni. Am consultat datele de la Registrul Comerțului și am văzut că a preluat-o Nutrelo Group”, ne-a spus, revoltată, femeia al cărei bunic, de la Slobozia Mândra, are de suferit. Contractele, ne-a explicat doamna, au fost semnate, inițial, cu TelDrum. Ulterior, totul a fost preluat de Agrotrust SRL Alexandria, societate care s-a preocupat și ea de creşterea bovinelor şi care a stârnit controverse încă de la înfiinţare, adică din noiembrie 2008, fiind condusă de finul lui Dragnea, Mihai Putineanu. Nu a trecut mult timp și arendașul a fost schimbat. GRANSILOZ SRL, firmă înființată în anul 2008, a intrat în posesia tuturor contractelor de arendare. Conform datelor oferite de Registrul Comerțului, firma are ca domeniu de activitate principal depozitări, cod CAEN 5210, fiind înscrisă în secțiunea transporturi persoane și mărfuri și canalizată pe cultivarea cerealelor (exclusiv orez) plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Asociații S.C. GRANSILOZ – S.R.L.: Pitiș Petre, cu o participare de 19,01% din capitalul social, și Barac Daniel, cu o participare de 80,99%, l-au atras în firmă pe Putineanu Gabriel, care deținea o nimica toată din firmă. Asta pentru scurtă vreme, fiindcă, potrivit schemelor înțelese doar de ei, puțin mai târziu, conducerea aprobă cesiunea celor 500 părți sociale deținute de asociatul Pitiș Petre către asociatul Putineanu Gabriel, la valoarea lor nominală. În urma cesiunii, calitatea de asociat a lui Pitiș încetează, acesta nemaiavând nicio pretenție, de nicio natură. Ca printr-o minune, în firmă a fost atrasă și S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L., cu 0,38% din capitalul social, căreia i se aprobă cesiunea a 2.631 părți sociale la valoarea lor nominală din capitalul social subscris și vărsat al S.C. GRANSILOZ – S.R.L.. În urma cesiunii, calitatea de asociați a domnilor Barac Daniel și Putineanu Gabriel la S.C. GRANSILOZ -S.R.L. încetează, aceștia nemaiavând nicio pretenție, asociat unic fiind S.C. ZOOVEG 2010 -S.R.L.

Toate aceste scheme din administrarea firmelor păgubesc oamenii care și-au pus încrederea și pământurile în mâinile acestor profitori. Deși GRANSILOZ SRL avea o cifră de afaceri de 36.373.130 lei, în urmă cu vreo doi ani, în prezent este datoare și insolventă. Arendaorii au fost, din nou, transferați la altă firmă, una mai nouă auzului public: Nutrelo Group SRL. La această societate, fiul lui Liviu Dragnea este acționar. Nutrelo Group SA are sediul în comuna Lița din județul Teleorman, a fost înființată în anul 2010 și avea, în 2017, o cifră de afaceri de 17 818 377 lei. Societatea este pe acțiuni și are ca obiect de activitate “Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”.

”Problema actuală e că nu ne-am luat arenda. Înainte ne contactau ei telefonic să ne dea banii. Acum, am sunat eu și îmi tot spun de câteva luni că sunt foarte ocupați. Am contactat-o pe doamna Sonia Neagu, care a devenit din jurist director, și mi-a spus să nu mă duc la firmă, că mă caută ea, să-i dau un cont în care să vireze banii. I-am dat contul, dar nu am primit niciun ban. Nici nu mai răspunde la telefon. Am fost la sediul firmei și doamna s-a ascuns, mi s-a spus că nu este la birou”, ne-a mai spus Daniela Dragu, care are de recuperat produse sau bani de pe 5 ha teren agricol. Aceasta și alți oameni păcăliți de cei care îi administrează firmele Juniorului Dragnea s-au hotărât să apeleze la un executor judecătoresc pentru a încerca să-și recupereze banii.

Articolul precedentFaceți ce face Preasfințitul Galaction! Construiți-vă case mari, cu biserici private…
Articolul următor25 de profesori teleormăneni au ieșit în stradă la Alexandria