La Consiliul Județean Teleorman, după ce s-au mărit salariile, s-au înmulțit angajații ”de lux”. În sensul în care, peste noapte, s-au trezit mari juriști fii sau fiice de barosani locali fără vreo pregătire temeinică pentru postul ocupat. Cum ar fi Andreea Drăghici. Fata primarului PSD din comuna Vedea, județul Teleorman, este angajată la Departamentul Juridic al Consiliului Județean Teleorman recomandată, probabil, de vocea și talentele sale. Protejată a părintelui său, care este cunoscut în județ pentru conflictele pe care le-a avut în cursul timpului, aceasta și-a permis să ”facă legea„ în biroul pe care îl ocupă în Consiliul Județean Teleorman. De la o cană aparținând colegului său, pe care Andreea Drăghici a considerat de cuviință să o arunce la gunoi, a explodat un scandal în plină zi, în instituția publică. După o ceartă între colegi, în care cei doi protagoniști s-au jignit reciproc, Andreea și-a sunat tatăl primar pentru a-i sări în ajutor. Aurel Drăghici, edilul-șef de la Vedea, s-a dus în doi timpi și trei mișcări la fiica sa, i-a dat afară din birou pe ceilalți colegi și l-a amenințat pe cel cu care cea mică s-a certat.

”Primarul Aurel Drăghici a venit la birou, după ce a fost sunat de fata lui și m-a amenințat că îmi nenorocește fata, că pune oameni să mă bată, că plătește bătăuși. Fata mea are 11 ani. Și a îndrăznit să amenințe un copil de 11 ani. Și la cum îl știu eu și ce știu despre el e o persoană în stare de așa ceva. Și ăsta e motivul pentru care am venit și la dumneavoastră și o să merg și luni să depun o plângere la Parchet,pentru că astăzi n-am mai avut timp. Bineînțeles că a mers pe la conducere, mă aștept să ajung în vreo comisie de disciplină. Ăsta e ultraj. Sunt jurist și nu poți amenința un funcționar public în timpul serviciului decât atunci când comiți ultraj. Bineînțeles că nu o să recunoască. Când era cu fiica lui afară, a dat un telefon să iasă din birou ceilalți colegi. După ce au ieșit ei, a apărut tati. Am vrut să fac publică povestea asta, ca să nu îndrăznească să se atingă de fiică-mea”, ne-a povestit Ștefan D., coleg cu fiica lui Aurel Drăghici.

Contactat telefonic, primarul nu a dorit să aibă un punct de vedere și a trecut la amenințări la adresa jurnaliștilor. „Eh… Cum să fie adevărat? Astea sunt prostii. Nu am ce să comentez, dumneavoastră scrieți ce v-ați obișnuit să scrieți. Ce punct de vedere să am eu cu dumneavoastră, când dumneavoastră acceptați să scrieți în ziar numai prostii? Prostii ați scris și înainte. Am și eu o răbdare! Dar dacă mai scrieți lucruri, aș putea să iau în considerare anumite lucruri. Cum ce să fac?  Dar dacă o să continuați așa… acuma… depinde de dumneavostră ce scrieți în ziar. Că asta e viața!”, a spus primarul de la Vedea.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Ionel Cristescu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere referitor la ceea ce s-a întâmplat în instituția publică pe care o conduce.

Articolul precedentO nouă amânare în procesul diplomelor false obținute de mai mulți teleormăneni cu funcții publice printre care și Dragnea
Articolul următorMasterat gratuit la Universitatea „Valahia” pentru consilierul județean Cristiana Alcea