Departamentul de Stat al SUA a anunțat că s-a luat decizia de a da interdicție lui Liviu Dragnea și copiilor săi pe teritoriul american. Singura care va avea de suferit de pe urma deciziei e fiica lui Dragnea, Alexandra. 

Potrivit documentului publicat pe site-ul Ambasadei SUA, secretarul de stat Michael R. Pompeo l-a desemnat în mod public pe fostul președinte al Camerei Deputaților a României, Liviu Nicolae Dragnea, drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție.

Desemnarea este facută în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Secțiunea 7031(c), care stabilește că, în cazurile în care secretarul de stat deține informații credibile că oficiali ai guvernelor altor țări au fost implicați în acte semnificative de corupție, acele persoane precum și membrii apropiați ai familiei nu sunt eligibili să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite.

Decizia afectează serios pe unul dintre membrii familiei Dragnea, și anume pe fiica acestuia, Alexandra, care locuiește și învață în prezent în SUA.

Articolul precedentAstăzi începe Folk Event la Alexandria!
Articolul următorTragedie! Un copil lăsat nesupravegheat a murit călcat de mașină