În cursul zilei de azi, 20 septembrie, la sediul PMP Teleorman au venit musafiri de la centru. Printre ei, chiar liderul PMP, Eugen Tomac, care și-a exprimat public revolta împotriva procedurilor abuzive ale PSD. 

În cadrul conferinței de presă care a avut loc la sediul filialei județene, Eugen Tomac a vorbit despre scoaterea PMP din organizarea Referendumului pentru definirea familiei, dar și despre felul în care PSD și Carmen Dan se răzbună pe PMP, pentru faptul că partidul i-ar fi cerut public socoteală pentru evenimentele din 10 august: „N-aș fi crezut niciodată că România poate ajunge pe muchia prăpastiei. Un premier marionetă, cum este doamna Dăncilă, a decis, împreună cu autoarea ordonanței de urență cu privire la organizarea Referendumului din 6 și 7 octombrie, Carmen Dan, să sancționeze un partid politic doar pentru faptul că suntem extrem de clari în ideile pe care le avem cu privire la evenimentele din 10 august. Este inadmisibil faptul că au modificat fundamental modul de organizare a referndumului în ceea ce privește partea tehnică. Prin asta a interzis participarea partidului nostru la contorizarea activităților electorale din ziua referendumului. Este un lucru foarte grav, pentru că interzice unui partid posibilitatea de a avea membri în secțiile de votare.”

Tomac a mai spus că partidul pe care îl conduce a făcut și primele demersuri legale: „Am sesizat Avocatul Poporului, am notificat și am primit confirmare de la Comisia de la Veneția că se încalcă codul cu privire la organizarea alegerilor. PSD folosește acest Referendum ca pe un instrument de a se răzbuna politic pe un partid care a cerut clarificarea evenimentelor de la 10 august”.

Legat de activitatea politică a PMP în teritoriu, președintele filialei județene Teleorman, Adrian Florescu s-a declarat dispus să se alieze cu celalalte partide de opoziție din județ, pentru a clinti colosul pesedist: „Vreau să vă spun că la nivel național sunt alte orgolii, dar în teritoriu noi ne înțelegem cu președintele USR și chiar și cu președintele PNL. Noi ne înțelegem bine. Referitor la o coaliție  locală pentru a învinge PSD-ul, eu sunt dispus în orice moment să fac așa ceva, pentru că singuri nu putem face la fel de multe cum putem face împreună. ”

 

 

 

Articolul precedentEXCLUSIV: Cum se cumpără copiii în Teleorman?
Articolul următorBursa locurilor de muncă în Teleorman