În cursul zilei de astăzi, la sediul PNL Teleorman a avut loc o conferință de presă, susținută de liderul filialei județene, Eugen Pîrvulescu. Una dintre principalele teme de dezbatere ale conferinței a fost Referendumul pentru definirea familiei.

În esență, Pîrvulescu a declarat că susține și chiar încurajează participarea populației la Referendumul pentru definirea familiei: „Pentru noi, la Teleorman, referendumul va fi un exercițiu și un antrenament pentru ce va fi anul viitor. Eu, personal, mă voi implica, pentru că asta îmi spune conștiința. Nu de alta, dar acum trei ani de  zile am fost printre cei care s-au ocupat de strângerea de semnături. Nu eram nici președinte de filială, nici senator. Aceasta este o inițiativă cetățenească și nu trebuie să politizăm, sub nicio formă, acest referendum. Nu trebuie să ne atragem noi vreun merit. Din păcate, se vede că PSD-ul cam asta vrea și arată că știe să urce pe valul referendumului. Dar punctul meu de vedere e că aceasta este o temă la care am fost implicat.”

Întrebat dacă nu crede că susținând referendumul face jocurile PSD-ului, Pîrvulescu a declarat că nu face asta: „Eu consider că astăzi în România ar trebui să văd la primărie un bărbat și o femeie. Noi suntem oameni care ne gândim și la viitor. Ne gândim la ce vor face și copiii noștri peste 50 de ani. Ar trebui și Europa să învețe ceva de la noi. Nu trebuie să fugim de referendum. Acum trei ani de zile nu aveam nicio legătură cu PSD, cu PNL, cu Senatul. Am strâns în cunoștință de cauză aceste semnături. O majoritate  parlamentară trebuie să ducă o inițiativă mai departe, nu poți să blochezi 3 milioane de cetățeni.”

În principiu, toate argumentele legate de inutilitatea organizării unui referendum pe o astfel de temă au fost tratate cu încăpățânare de liderul PNL Teleorman, care n-a dorit să accepte nicio opinie contrară convingerilor sale personale: că din afara țării se importă imoralitatea și că România ar trebui să reglementeze căsătoria prin lege. Nici măcar gândul că s-ar fi putut construi un spital regional din banii utilizați organizării referendumului nu i-a schimbat punctul de vedere liderului PNL Teleorman, care spune că „oricum din banii ăia nu s-ar fi construit niciodată un spital regional”.

Articolul precedentO teleormăneancă a obținut premiul III la Olimpiada Internațională de Franceză
Articolul următorEXCLUSIV: Cum se cumpără copiii în Teleorman?