Programul de educație cinematografică a fost lansat în județul Teleorman în anul 2016, iar tinerii teleormăneni au fost invitați să vadă filme la bibliotecă. 

Misiunea CinED este aceea a oferi proiecții cinematografice tinerilor din mai multe țări europene, care pot intra astfel în contact cu filmele realizate în Europa. Acest proiect european se află în cel de-al patrulea an de funcționare, celor șapte țări inițiatoare (Franța, Portugalia, Spania, Italia, România, Bulgaria și Cehia) adăugându-li-se mai apoi, un nou partener – Finlanda. Filmele sunt subtitrate în cele 8 limbi ale țărilor participante, dar și în engleză și sunt însoțite de materiale didactice care pot fi folosite de către profesorii sau bibliotecarii implicați în proiect.

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman este implicată și ea în programul de educație cinematografică CinEd – European Cinema Education for Youth cu o nouă proiecție ce va avea loc joi, 10 octombrie 2019, ora 1030 la Centrul de formare al instituției. De data aceasta este propus pentru vizionare primul film al regizorului portughez Pedro Costa, intitulat Sângele (O Sangue) – Portugalia, 1989.

Articolul precedentUn primar din Teleorman e acuzat că fură lemne din pădurea publică
Articolul următorCredite cu acte false! Prejudiciu de peste 3 milioane de lei