Așa cum era ușor de anticipat, Liviu Dragnea nu s-a prezentat astăzi la audierea programată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel încât aceștia au fost nevoiți să stabilească data de 15 aprilie pentru o nouă audiere. 

Dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman merge mai departe în faza finală. Este important să ne reamintim faptul că în vara anului trecut, liderul PSD a fost condamnat cu executare la 3 ani și șase luni de închisoare. S-a mers pe varianta apelului, așa că acum Înalta Curte încearcă să stabilească, în cadrul completului de cinci, dacă sentința dată în prima instanță va rămâne definitivă.

În mod foarte convenabil, lui Dragnea i s-a făcut rău cu doar două zile înainte de audierea programată pentru astăzi, acuzând dureri puternice de spate. Veștile din direcția apropiaților săi indicau faptul că Dragnea nu se va prezenta astăzi la Înalta Curte, Codrin Ștefănescu anunțând curioșii că Dragnea are nevoie de internare și, posibil, chiar de operație. Evident, în cursul zilei de astăzi, după ce a trecut ora audierilor programate la Înalta Curte, a apărut în presă știrea că și Dragnea a amânat operația de hernie de disc. Probabil pentru 15 aprilie.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, și anume Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Cu alte cuvinte, auspiciile acestui proces rămân destul de neclare. Urmărim, totuși, evoluția lui, în timp ce așteptăm ca procurorii DNA să finalizeze cercetările în dosarul Teldrum, din care lui Dragnea i-ar putea rezulta o pedeapsă considerabil mai importantă decât cei trei ani din dosarul angajărilor fictive.

Articolul precedentCioloș s-a fotografiat, la Roșiori, cu un grup de contestatari
Articolul următorAlexandria este „iluminată” cu lămpi LED de 500 de lei bucata