Având în vedere dificultățile economice întâmpinate pe piața confecțiilor textile, două societăți comeciale care activează și în județul Teleorman, respectiv SC TIME INTERNATIONAL TRADING SRL și SC NELIA FINE STAYLE SRL au notificat ITM Teleorman intenția lor de a proceda la concedieri colective în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019.

SC TIME INTERNATIONAL TRADING SRL va concedia un număr de 600 de salariați din punctele de lucru Alexandria și Zimnicea, dintr-un total de 1201 salariați, iar SC NELIA FINE STAYLE SRL va concedia un număr de 178 salariați din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 344 salariați.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislației muncii, ITM Teleorman va proceda la declanșarea de controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii și ale contractului colectiv de muncă aplicabil, inclusiv a procedurilor de informare și consultare a salariaților, potrivit inspectorului șef al ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Nu știm cum este la fabrica de confecții de la Zimnicea, dar cea din Alexandria, cunoscută popular sub denumirea de Filatură, este, pentru multe angajate, un fel de tortură, conform multor declarații din interior, neasumate public. În ciuda acestor fapte, patronul englez al fabricii de confecții, Long Cristopher Raymond, este cetățean de onoare al Alexandriei.

Articolul precedentPreședintele CJ Teleorman și primarul orașului Zimnicea au ținut un simpozion în biserică, cu spatele la Altar
Articolul următorMandat de arestare pentru un teleormănean