Se pare că cei doi teleormăneni au contactat virusul de la centrul de dializă din capitală, unde mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus.

Încă de marți, DSP București a deschis o anchetă epidemiologică și mai multe cadre medicale și pacienți au fost testați. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 fiind confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmând să fie lucrate în centrele acreditate. 

Rezultatele testelor au venit pe rând, iar vineri, cei doi teleormăneni au aflat că sunt infectați cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat și o femeie care se aflau deja în izolare la domiciliu, încă de când le-au fost prelevate probele.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman va demara acum anchete epidemiologice pentru a stabili exact persoanele cu care cei doi au intrat în contact. Pentru moment, familiile celor doi sunt în izolare la domiciliu.

Până acum, 1292 de persoane au fost declarate pozitiv la COVID-19 și au fost înregistrate 126 de decese la nivel național.

Articolul precedentTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea
Articolul următorRomânia trece la ora de vară