Doi teleormăneni care trebuiau să stea izolați la domiciliu au fost plasați duminică seară în carantină instituționalizată, după ce aceștia au părăsit domiciliu, transmit autoritățile. Sunt primele două persoane pentru care a fost luată, la nivelul județului Teleorman, măsura prevăzută de Ordonanța militară adoptată de autorități la sfârșitul săptămânii trecute. Mai mult, cele două persoane mai fuseseră amendate anterior din același motiv.

Potrivit prefectului județului, Liviu Dumitrașcu, în ultimele zile, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Teleorman au aplicat 28 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, iar valoarea acestora a fost de 137.000 lei. Totodată, și o unitate de alimentație publică din județ a fost sancționată sâmbătă, 21 martie, pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității.

Începând de duminică, 22 martie, așa cum prevede Ordonanța Militară nr.2, persoanele care încalcă izolarea la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, și care părăsesc locația fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, pentru o perioadă de 14 zile.

 
 
Articolul precedentCine este doctorul Virgil Musta care a vindecat 49 de pacienţi, infectaţi cu COVID-19
Articolul următorLiviu Dumitrașcu, prefectul județului Teleorman: „24 de locuri noi de cazare a persoanelor care vor fi plasate în carantină instituționalizată”