Vin zile de foc în județul Teleorman. Până la sfârșitul săptămânii, meteorologii prognozează temperaturi caniculare, ce vor depăși 35 de grade Celsius. 

Meteorologii au emis astăzi o informare meteo, anunţând trei zile de disconfort termic în toată ţara, cu temperaturi de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Astfel, miercuri, joi şi vineri – cu precădere în sud – se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Medicii avertizează persoanele cu afecțiuni cronice să nu se expună fără motiv întemeiat la soare și să se îmbrace cu haine de culoare deschisă, din materiale naturale. În plus, hidratarea este o condiție esențială pentru a depăși în bune condiții aceste episoade neplăcute la care vremea ne supune în fiecare vară.

Articolul precedentAproape 7000 de porci au fost uciși în Teleorman
Articolul următorPericol de îmbolnăvire! Mai multe deşeuri medicale aruncate pe un câmp, în apropiere de râul Teleormanul