Medicul veterinar Florin Răduț, din Zâmbreasca, duce mai departe tradiția familiei în creșterea animalelor din rase românești. La ferma medicului veterinar Florin Răduț sunt crescute peste 200 de ovine din rasa autohtonă ”Oaia cu cap negru de Teleorman”, 90 de vaci din rasa Bălțata Românească, precum şi 140 de capre Carpatine. Furajele pentru animale fiind obținute de pe cele 350 de hectare de teren agricol lucrate de către tânărul fermier.

Florin Răduţ este unul dintre medicii veterinari care duc mai departe tradiţia creșterii animalelor, dar sunt și un exemplu în ceea ce privește activitatea desfășurată pentru a asigura o stare foarte bună de sănătate a animalelor din exploatațiile zootehnice aparținând populației din zona comunei Zâmbreasca. Veterinarul Florin Răduţ, așa cum declară pentru presa de specialitate agricolă, are doar un singur “secret” pentru succesul său: multă muncă!

Cele 90 de Bălţate Românești sunt cazate într-un grajd modern, spaţios şi adaptat creşterii vacilor conform tehnologiilor moderne. Sunt libere mereu, fie că se află pe păşune sau în grajd. Aşa se face că în lunile de iarnă, vacile dau în jur de 20 litri de lapte pe zi. Apoi, Vedetele fermei sunt cele 200 de exemplare din rasa Oaia cu cap negru de Teleorman. Este o rasă de oi foarte performantă, oile tradiţionale ale zonei, care ajung la maturitate la 70-80 de kilograme. Dar și cele aproape 100 de capre Carpatine aduc un venit  apreciabil pentru familia tânărului medic veterinar.