Ploile din vara aceasta au înrăutățit în Alexandria situația celor care au o toleranță mai redusă la înțepăturile de insecte. Și invazia tânțarilor e o problemă despre care discută des și… degeaba. Nici municipalitatea nu a găsit până acum timpul necesar pentru a se ocupa de această chestiune foarte semnificativă pentru confortul populației.

Și asta s-a simțit din plin pe parcursul lunilor precedente. Din fericire, situația nu se va mai prelungi foarte mult, pentru că reprezentații Primăriei Alexandria vorbesc despre începerea operațiunilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public. Perioada luată momentan în calcul de autorități este 11 – 15 iulie, dar se pare că, dacă vremea va ridica probleme, momentul așteptat de oamenii care locuiesc în Alexandria s-ar putea amâna:

“Serviciul public de interes local Administraţia Domeniului Public Alexandria, licențiat ANRSC pentru activităţi de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare prin licenţă clasa 2 nr. 4266/2018, efectuează tratament terestru DDD pe domeniul public al municipiului Alexandria, în perioada 11 – 15 iulie 2018, în intervalul orar 22.00 – 06.00. În caz de vreme nefavorabilă, desfăşurarea operațiunilor ar urma să fie reprogramată la o dată care va fi comunicată ulterior.”

Primăria face și apel către crescătorii de albine să-şi ia toate măsurile necesare pentru protejarea acestora.