Începând cu data de 10.08.2020, Administrația Domeniului Public Alexandria va efectua tratamente de dezinfecție în toate scările de bloc din municipiul Alexandria.

Locatarii sunt rugați să rămână în apartamente pe toată durata pulverizării substanței pe casa scărilor, pentru a evita eventuale neplăceri. După efectuarea dezinfecției este obligatorie aerisirea spațiilor.

Substanța folosită pentru dezinfecție este hipocloritul de sodiu, avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănatatii și dovedită ca eficientă împotriva Sars-Cov-2.

Tot începând cu data de 10 august 2020, în intervalul orar 22:00 – 06:00, Serviciul Public de Interes Local – “Administrația Domeniului Public Alexandria”, licențiat A.N.R.S.C. pentru activități de dezinsecție, dezinfecție, deratizare prin licență clasa 2 nr. 4266/2018, efectuează tratament de dezinsecție și dezinfecție pe toată raza Municipiului Alexandria.

Tratamentul va dura 3 zile, fiind aplicat împotriva țânțarilor, muștelor, omizilor, ploșnițelor, puricilor, căpușelor, etc. și va fi efectuat cu substanța principală – Cypermethrin 100g/l. Tratamentul de dezinfecție se realizează cu un biocid pe bază de peroximonosulfat de potasiu, produs autorizat conform normelor legale în vigoare.

Produsele folosite în tratamente pot fi iritante pentru ochi, aparatul respirator și piele, în urma contactului direct. Cetățenii sunt rugați, în special cei ce prezintă forme severe de alergie sau probleme respiratorii, să-și ia măsurile necesare de precauție și să nu stea în preajma echipei de dezinsecție/dezinfecție în momentul aplicării tratamentului.

La fel, și crescătorii de albine din municipiu sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

În cazul în care condițiile meterologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată, cetățenii urmând a fi anunțați din timp cu privire la data stabilită în vederea aplicării tratamentului mai sus-menționat.

Articolul precedentVeronica Mitran, candidatul care se luptă pentru „eliberarea” Alexandriei: „Destul, domnilor! Ați furat suficient!”
Articolul următorCum se circulă la această oră în țara noastră. Ce zone sunt restricționate