Deputatul și președintele ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă este și președinte interimar al ALDE Dolj. Decizia a fost luată de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu după excluderea din partid a deputatului Ion Cupă.

Deputatul Calotă este președinte ALDE în două județe, Teleorman și Dolj. Teleormăneanul asigură interimatul organizației din Dolj după excludea colegului din Parlament, Ion Cupă.

”Deputatul Calotă Florică Ică este noul președinte interimar al ALDE Dolj, după excluderea deputatului Ion Cupă, care a tradat partidul pentru mirajul iluzoriu și promisiunea d-nei Dăncilă că-l va numi Ministrul Energiei, numai că așa cum se întâmplă cu toți trădătorii, a rămas numai cu promisiunea si cu eticheta de trădător! ALDE MERGE MAI DEPARTE”, este mesajul postat de filiala ALDe Dolj pe o rețea de socializare.

”Numirea” oficială a fost în cadrul ședinței la care a participat președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu și președintele organizației de tineret a ALDE Claudiu Catană, dar și deputatul teleormănean. Aceștia s-au întâlnit cu aleșii locali ai ALDE din județul Dolj și cu o parte din conducerea filialei.

În cadrul discuției, reprezentanții ALDE Dolj au dezaprobat atitudinea și acțiunile fostului președinte al filialei, Ion Cupă. Aleșii locali și membrii conducerii ALDE Dolj au declarat că echipa din cadrul filialei este mobilizată pentru a relansa activitatea filialei.

De asemenea, reprezentanții ALDE Dolj sunt implicați în campania pentru alegerile prezidențiale și pentru susținerea candidatului Alianței Un Om, Mircea Diaconu. Împreună, reprezentanții ALDE au afirmat că își doresc ca filiala să se consolideze, astfel încât la alegerile de anul viitor să obțină un scor cât mai bun.