Elevii din Alexandria au participat la scrutinul prin care și-au desemnat reprezentanții în Consiliul Local al Tinerilor. În felul acesta, liceenii alexăndrineni sunt încurajați să identifice și să rezolve problemele comunității locale și să elaboreze, în parteneriat cu autoritățile, proiecte pentru tineri.

Sute de adolescenți din toate liceele alexăndrinene și-au votat reprezentanții în Consiliul Local al Tinerilor Alexandria, un for independent în cadrul primăriei, apolitic și cu rol consultativ. Misiunea Consiliului Local al Tinerilor este de a promova democrația printr-o mai mare implicare a tinerilor în viața comunității.

Anul acesta, în cursa pentru Consiliul Local al Tinerilor s-au înscris 75 de candidați, care aspiră la unul din cele 21 de locuri.

Principalul obiectiv al Consiliului Local al Tinerilor este acela de a-i implica pe elevi în rezolvarea problemelor tinerilor din comunitate și de a forma un cadru în care tinerii se pot exprima și dialoga între ei și cu administrația publică locală, cu factorii de decizie, în problemele care îi interesează.

Articolul precedentTurris e în cădere liberă! Noul antrenor a debutat cu o înfrângere
Articolul următorUn șofer a fugit de poliție! Când a fost prins a prezentat acte false