Pentru că a demonstrat că habar nu are să gestioneze un proiect cu fonduri europene, se cere acum demisia directorului Apa Serv, Ciprian Gurban. Chiar din interiorul PSD, prin vocea primarului din Videle, Nicolae Bădănoiu. 

Acum mai bine de zece ani, județul Teleorman obținea o finanțare foarte importantă pe fonduri europene, care ar fi determinat creșterea calității apei și îmbunătățirea nivelului de trai al populației. Dar, în ciuda faptului că din 2007 până acum au trecut toate termenele posibile pentru finalizarea proiectului, el se află încă în etapa I și lucrurile stagnează.

Întreaga vină aparține directorului Apa Serv, Cirpian Gurban, care nu s-a dovedit capabil să gestioneze corect acest proiect de importanță capitală pentru județ. Totul se întâmplă după ce s-a descoperit că apa consumată de populație la Alexandria are cantități semnificative de amoniu în compoziție. Ca atare, mai multe voci încep să solicite public demisia lui Gurban, chiar dacă până acum singura voce asumată în această direcție este aceea a primarului din Videle, Nicolae Bădănoiu.

„Mi-am declarat nemulțumirea față de implementarea acelui proiect cu fonduri europene la nivel de oraș. Pentru că sunt șase ani și jumătate și noi suntem tot în prima etapă. Până acum, în Videle, nu s-a racordat niciun cetățean la canalizare. Și am cerut o analiză la nivel de conducere și de consiliu de administrație și dacă se constată că cineva nu și-a făcut treaba să-și dea demisia! Nu înțeleg de ce durează atât de mult procesul ăsta. Constructorul nu și-a făcut treaba, are penalități, dar pe mine mă îngrijorează că și rețelele deja existente se vor degrada și nu vreau s-o luăm de la capăt… Dacă Ciprian Gurban nu și-a făcut datoria, din punctul meu de vedere, poate să plece acasă, să-și dea demisia. Pentru că nu mi se pare corect ca oamenii să aibă de suferit din cauza apei. Care e cea mai importantă dintre problemele de natură publică. Și nu e normal să treacă prin asta. “, a declarat Bădănoiu.

 

Articolul precedentPeste 100 milioane lei din fonduri europene ajung în județul Teleorman
Articolul următorFostul șef de la gunoi a ajuns administrator al județului Teleorman